Braai is deel van ons Afrikaners se DNS – ons laaik braai kwaai!
En hierdie Erfenisdag gaan die kole weer goed smeul!
Solidariteit wil graag deel wees van jou geselligheid langs die braaivleisvuur!
WEN R1 000 se vleis geborg deur Theron’s Vleisprodukte in Pretoria.
Die wenner sal Saterdagoggend vroeg (23 September) bekend gemaak word en moet voor 13:00 self die prys by Theron’s Vleisprodukte se fabriekswinkel afhaal. Die adres is: Charlotte Maxekestraat 185 (voorheen Mitchellstr), Pretoria-Wes.
Om vir die prys in aanmerking te kom, moet jy bloot die volgende doen:
- “LIKE” Solidariteit se Facebook-blad;
- “SHARE” die blad met jou vriende;
- En deel jou unieke marinaderesep in die teks.
Die drie oorspronklikste resepte sal op Solidariteit se Facebook-blad bekend gemaak word waarna die wenner deur die publiek gekies gaan word.
Maak sommer seker jy is in die toekoms die ingeligste ou of vrou langs die braaivleisvuur en gaan luister gerus na Solidariteit se braai-ammunisie:
http://navorsing.solidariteit.co.za/braai-ammunisie/
Dankie aan ons vleisborg Theron’s Vleisprodukte |
![]() |
Besoek hulle by www.theronsvleisprodukte.co.za |
Michelle Olivier |
MIELIEPAPTERT4x250ml gewone of kitsmieliemeel Meng mieliemeel, sout, rooipeper en water en kook tot ‘n slap pap. Strooi grondbone in ‘n gesmeerde oondskottel en skep ‘n lagie pap bo-oor. Meng res van die bestanddele en skep beurtelings met pap in lae in skottel- 2 lae spekmengsel en 2 lae pap. Strooi gerasperde kaas bo-oor en bak sowat 1 uur by 180C. |
Alta van Zyl |
My eie halwe koppie sousieHalwe koppie tamatiesous halwe koppie asyn halwe koppie blatjang halwe koppie sweet chillue sous halwe koppue asyn halwe koppie suiker. Meng alles marineer enige vleis oornag daarin. |
MARIZA HALLAS |
OUMSA SE BRAAI-RESEPMARINADE VIR VLEIS: WORCESTERSHIRE SOUS, TAMATIESOUS, CHUTNEY GEMENG. EN ‘N VARS ROOSMARYN-TAKKIE IN DIE VUUR VIR GEUR |
Maryke Luyt |
Liplek lekker marinade vir Tjoppies• 8-10 lamstjops Vir die marinade Só maak jy 1. Meng al die bestanddele vir die marinade saam en kook dit in ’n potjie op die stoof of in die mikrogolf. Koel die sous af in die yskas. |
Janine Kuhn |
Sosaties1.5 kg lendeskywe, boud, skof, skouerstuk van lam, skaap, bees of vark Marinade Meng al die bestanddele saam en plaas die vleis in ‘n plastiek, glas of erde skottel. Giet die marinade oor die vleis en laat oornag in die yskas staan. Lekker eet S.A. Ons Kühn gesin gaan die eet Maandag. |
Lize-Mari |
Patatrol1. Kook patats tot gaar (sonder suiker) maak fyn – laat afkoel. Sous: |
Marle Odendaal |
Bobaas Boere BeeshaasOngeveer 300g Beeshaas stukke per gas Vulsel: Voeg die drie bestandele saam. Draai die beeshaas met vulsul toe in gesnyde ham en steek dit vas met tandestokkies. Braai oor koeler kole of in Weber. Hou deurentyd klam met goeie olyfolie. Bygereg: Groente sosatie met gebakte klein aartappels bedien met ‘n songedroogte tamatie en kruie sous. |
Anya De Jager |
De Jager Marinade#BraaiDag2017 Laat le vleis vir so paar uur daar in en dis lekke sag en sappig |
Werner |
AartappelgeregBestandele: Pak die aartappelskywe in lae en strooi uiesoppoeier tussen elke laag. |
Sharlene Smith |
OUTYDSE KERRIESOSATIES1.5 kg Hoenderborsies in blokkies gesny Plaas gesnyde vleis in bak bedek met joghurt en suurlemoensap en -skil. |
Cheryl coetzee |
Blatjang bombMeng 1 koppie tamatie sous met 1 koppie blatjang en 3 eetleepels worcestershire sous. Voeg sout en peper by na smaak. Laat le jou vleis in die sous vir 2 ure. |
Leandre Buys |
Soyasous en heuning marinadeBeste saam met beesvleis, hoender, vis en vark. Maak ongeveer 125 ml (½ c) 30 ml (2 T) ryswynasyn Meng al die bestanddele. Stoor in die yskas. |
Danielle Van Vuuren |
KERRIE MARINADE VIR SOSATIESBENODIG: |