• Teken in
  • Braai is deel van ons Afrikaners se DNS – ons laaik braai kwaai!

    En hierdie Erfenisdag gaan die kole weer goed smeul!

    Solidariteit wil graag deel wees van jou geselligheid langs die braaivleisvuur!

    WEN R1 000 se vleis geborg deur Theron’s Vleisprodukte in Pretoria. 

    Die wenner sal Saterdagoggend vroeg (23 September) bekend gemaak word en moet voor 13:00 self die prys by Theron’s Vleisprodukte se fabriekswinkel afhaal. Die adres is: Charlotte Maxekestraat 185 (voorheen Mitchellstr), Pretoria-Wes.

    Om vir die prys in aanmerking te kom, moet jy bloot die volgende doen:

    • “LIKE” Solidariteit se Facebook-blad;
    • “SHARE” die blad met jou vriende;
    • En deel jou unieke marinaderesep in die teks.

    Die drie oorspronklikste resepte sal op Solidariteit se Facebook-blad bekend gemaak word waarna die wenner deur die publiek gekies gaan word.

    Maak sommer seker jy is in die toekoms die ingeligste ou of vrou langs die braaivleisvuur en gaan luister gerus na Solidariteit se braai-ammunisie:

    https://navorsing.solidariteit.co.za/braai-ammunisie/

    Braai-dag
    *Kontakbesonderhede sal nie gepubliseer word nie | *Contact information will not be published
    Dankie aan ons vleisborg Theron’s Vleisprodukte
    Besoek hulle by www.theronsvleisprodukte.co.za

    Michelle Olivier

    MIELIEPAPTERT

    4x250ml gewone of kitsmieliemeel
    5ml sout
    knypie rooipeper sowat
    2 liter water
    125ml gekapte grondbone
    250g spek (fyn gesny en gebraai)
    250g sampioene (fyngesny en in spek-vet gebraai
    250ml Cheddarkaas (gerasper)
    50ml suur room of gewone jogurt
    sout en peper na smaak

    Meng mieliemeel, sout, rooipeper en water en kook tot 'n slap pap. Strooi grondbone in 'n gesmeerde oondskottel en skep 'n lagie pap bo-oor. Meng res van die bestanddele en skep beurtelings met pap in lae in skottel- 2 lae spekmengsel en 2 lae pap. Strooi gerasperde kaas bo-oor en bak sowat 1 uur by 180C.

    Alta van Zyl

    My eie halwe koppie sousie

    Halwe koppie tamatiesous halwe koppie asyn halwe koppie blatjang halwe koppie sweet chillue sous halwe koppue asyn halwe koppie suiker. Meng alles marineer enige vleis oornag daarin.

    MARIZA HALLAS

    OUMSA SE BRAAI-RESEP

    MARINADE VIR VLEIS: WORCESTERSHIRE SOUS, TAMATIESOUS, CHUTNEY GEMENG. EN 'N VARS ROOSMARYN-TAKKIE IN DIE VUUR VIR GEUR
    GOEIE VRIENDE WAT SAAMKUIER OM ONS ERFENIS TE VIER WAAROOR ONS TROTS IS...

    Maryke Luyt

    Liplek lekker marinade vir Tjoppies

    • 8-10 lamstjops

    Vir die marinade
    • ½ koppie bruinsuiker
    • ½ koppie bruinasyn
    • 1 eetlepel kerriepoeier (sterk of matig na smaak)
    • 1-2 knoffelhuisies, fyngekap (opsioneel)
    • 1 teelepel borrie
    • 1-2 eetlepels appelkooskonfyt
    • 1 teelepel sout
    • ½ teelepel witpeper

    Só maak jy

    1. Meng al die bestanddele vir die marinade saam en kook dit in ’n potjie op die stoof of in die mikrogolf. Koel die sous af in die yskas.
    2. Pak die tjops plat in ’n ziplock sak of ’n nie-metaal bak en gooi die sousie by. Sorg dat die sousie goed versprei is en die tjops heeltemal bedek is. Marineer die vleis vir ten minste 3 dae. Die gemarineerde tjops kan tot 2 weke in die yskas hou.
    3. Braai die tjops vir ’n paar minute aan ’n kant oor matige kole tot gaar. Jy kan ook met die braaislag nog marinade aansmeer. (Resep geleen)

    Janine Kuhn

    Sosaties

    1.5 kg lendeskywe, boud, skof, skouerstuk van lam, skaap, bees of vark
    3 uie in kwarte gesny en van mekaar geskei
    ½ k droeë appelkose
    250 g sampioene, soetrissies, murgpampoentjies.

    Marinade
    1 k karringmelk, suurroom of gewone yoghurt
    4 suurlemoen blare gekneus of lourierblare
    1 ui, fyngekap
    vars gemaalde swart peper

    Meng al die bestanddele saam en plaas die vleis in ‘n plastiek, glas of erde skottel.

    Giet die marinade oor die vleis en laat oornag in die yskas staan.
    Ruig vleis en groente aan sosatie stokkie(stokkie geweek in water oornag) vleis, groente soort, vleis groente soort. Herhaal tot klaar.
    Braai stadig oor magtihe kole tot gaar of soos jy verkies.
    My keuse lamsboud tot pienk binne, en sous kleurloos uitloop.
    Bedien saam paptert en gebraaide mielies met knoffel botter.

    Lekker eet S.A. Ons Kühn gesin gaan die eet Maandag.

    Lize-Mari

    Patatrol

    1. Kook patats tot gaar (sonder suiker) maak fyn – laat afkoel.
    2. Smeer patats 1cm dik oor skilferkors deeg
    3. Plaas bietjie bruinsuiker en paar klontjies botter onder in bak se bodum.
    4. Rol op en sny skywe van 2.5cm dik en pak in gesmeerde bak

    Sous:
    Gooi 150ml bruinsuiker en 250ml room bymekaar en bring tot kookpunt
    Gooi bo-oor patats en bak in oond vir 30/40min by 180grade C

    Marle Odendaal

    Bobaas Boere Beeshaas

    Ongeveer 300g Beeshaas stukke per gas
    2-3 Plakkies ham per beeshaas
    Olyfolie

    Vulsel:
    1 Koppie gerasperde cheddar kaas
    Soet suur ingelegde Pepperdews
    'n Paar soet suur ingelegde argurkies

    Voeg die drie bestandele saam.
    Sny 'n gleuf in die stuk beeshaas en vul die beeshaas met die vulsel.

    Draai die beeshaas met vulsul toe in gesnyde ham en steek dit vas met tandestokkies.

    Braai oor koeler kole of in Weber. Hou deurentyd klam met goeie olyfolie.
    Bedien in gesnyde skywe.

    Bygereg: Groente sosatie met gebakte klein aartappels bedien met 'n songedroogte tamatie en kruie sous.

    Anya De Jager

    De Jager Marinade

    #BraaiDag2017
    Ons marinade resep is
    Olyf olie, worcestersous, suurlemoensap, sout, pepper en n bietjie paprika.

    Laat le vleis vir so paar uur daar in en dis lekke sag en sappig

    Werner

    Aartappelgereg

    Bestandele:
    6 groot aartappels (in skywe gesny)
    1 pakkie bruin uiesoppoeier
    250 ml room
    koppie gerasperde kaas

    Pak die aartappelskywe in lae en strooi uiesoppoeier tussen elke laag.
    Gooi nou die room bo-oor.
    Bedek die bak met foelie.
    Bak vir 1 1/2 uur op so 180 grade.
    Strooi kaas oor en bedien warm.

    Sharlene Smith

    OUTYDSE KERRIESOSATIES

    1.5 kg Hoenderborsies in blokkies gesny
    1 klein houertjie gewone/bulgaarse joghurt
    sap en gerasperde skil van halwe suurlemoen
    olyfolie vir vlakbraai
    2 uie dun gesny
    2 knoffelhuisies fyngekap
    4 eetl kerriepoeier
    1 eetl fyn gemmer
    1 eetl borrie
    4 lourierblare
    1 koppie perskeblatjang
    1 koppie bruinasyn
    1/3 koppie olyfolie
    1 koppie appelkose gedroog

    Plaas gesnyde vleis in bak bedek met joghurt en suurlemoensap en -skil.
    Braai uie, knoffel en speserye vir 5 min. Voeg res van bestandele by (behalwe appelkose) - laat priut vir 15 min en dan afkoel.
    Gooi uie mengsle oor vleis en oornag in yskas.
    Ryg vleis en appelkose op stokkie en geur met sout en peper ma smaak.
    BRAAI stadig oor kole en smeer deurentyd met marinade.
    BON APPETIT!

    Cheryl coetzee

    Blatjang bomb

    Meng 1 koppie tamatie sous met 1 koppie blatjang en 3 eetleepels worcestershire sous. Voeg sout en peper by na smaak. Laat le jou vleis in die sous vir 2 ure.

    Leandre Buys

    Soyasous en heuning marinade

    Beste saam met beesvleis, hoender, vis en vark.

    Maak ongeveer 125 ml (½ c)

    30 ml (2 T) ryswynasyn
    30 ml (2 T) heuning
    60 ml (¼ c) soyasous
    15 ml (1 T) sesamolie
    2 cm stukkie vars gemmer, gerasper
    2 knoffelhuisies, gebreek
    5 ml (1 t) vyf speserye poeier

    Meng al die bestanddele. Stoor in die yskas.

    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    Top

    Registreer / Register

    Maak toe / Close